All consultanta de mediu at vireo.ro!

Ce este auditul energetic?

Auditul energetic reprezinta totalitatea actiunilor pentru examinarea starii de fapt a unei cladiri privind transferul de energie termica, fiind realizat de catre o persoana fizica sau juridica independenta prin raportarea la un set de criterii sau norme stabilite prin lege.Pentru orice tranzactie de vanzare-cumparare, inchiriere sau receptionare a unei cladiri noi, fie ea cu destinatie rezidentiala, cladire de birouri sau depozit, conform legii 372/2005, incepand cu 1 ianuarie 2011 ai nevoie de un Certificat Energetic.

Certificatul Energetic arata cat de pregatita este cladirea ta pentru a face fata temperaturilor foarte joase sau foarte inalte. Altfel spus, cata energie trebuie sa consumi pentru a avea o temperatura optima in mijlocul iernii si in miez de vara. In cadrul procesului de audit energetic se vor masura consumul de energie si pierderile de caldura, eficienta incalzirii, a ventilatiei si a aerului conditionat.

Pentru efectuarea evaluarii performanei energetice a imobilului/locuintei sunt necesare informatii legate de pozitionarea cladirii, expunerea acesteia la vant sau alti factori externi, riscurile existente, date tehnice despre materiale de constructii folosite, natura materialelor tamplariei, date tehnice despre echipamentele de instalatii de incalzire, climatizare, ventilatie. Mai sunt necesare de asemena: planul de amplasament al cladirii, planul structurii cladirii, planuri si descrieri ale instalatiilor de incalzire sau racire in cladirea construita.

Pasii necesari realizarii auditului energetic pentru o cladire sunt urmatorii:

•Efectuarea analizei termice si energetice (cu camera de termoviziune, pentru identificarea anomaliilor si punctelor slabe din punct de vedere termic ale cladirii; cu camera de termoviziune se pot identifica punctele cu pierderi de energie termica)

•Elaborarea Certificatului de Performanţă Energetică a imobilului

•Realizarea auditului energetic

Preturi practicate pentru obtinerea certificatului energetic

•garsoniera – 250 lei

•apartament cu 2 camere – 300 lei

•apartament cu 3 camere – 400 lei

•apartament cu 4-5 camere – 450 lei

•cladiri cu suprafata desfasurata peste 100 mp – 4 lei/mp

•pentru comenzi la pachet, de minim 4 apartamente, preturile sunt negociabile

Despre noi

pix

Vireo Enviroconsult este o societate cu capital romanesc infiintata in anul 2011 de o echipa de tineri ingineri, specializati in diferite domenii, al caror scop comun era acela de a oferi servicii complete de consultanta de mediu. Toata echipa detine o baza solida de cunostinte, acumulate atat prin desfasurarea activitatii in cadrul unor companii internationale cat si prin experientele proprii. Profesionalismul si seriozitatea de care au dat dovada in cadrul proiectelor, in care au fost implicati ca elaboratori sau coordonatori, ii recomanda pentru lucrari similare.

Viziune

Noi privim mediul ca pe cel mai bun prieten si de aceea incercam sa punem in aceeasi relatie clientii nostri. Mediul ne da hrana, ne da apa, ne da locul unde traim, ne da energia, ne da momentele de relaxare. Daca el este atat de darnic cu noi si noi trebuie sa fim darnici cu el.
Colectarea si eliminarea corespunzatoare a deseurilor, colectarea si epurarea apelor uzate, captarea si filtrarea gazelor arse, amenajarea de spatii verzi reprezinta masuri pe care trebuie sa le aplicam cu totii. Speram ca implementarea unor astfel de masuri sa se faca fiind constienti de importanta si nu din obligatia de a respecta prevederile legislative.